De onderneming

Wie zijn wij?
Met een team van meer dan 400 personen vervaardigen en ontwikkelen wij voor onze klanten innoverende en kwaliteitsvolle oplossingen in het domein van sluitingen en zonneschermen (met name rolluiken, garagepoorten of screens). SOPROFEN behoort tot de groep BOUYER LEROUX, specialist in bakstenen en terracottamaterialen die zijn activiteitendomein wil uitbreiden met alom bekende bedrijven die bijkomende knowhow in huis hebben.
Lees meer Lees minder
SOPROFEN Research & Development

Ons R&D-team tracht voortdurend de prestaties van onze producten en diensten te verbeteren om u een weelderige en unieke beleving te kunnen bieden.

Ontdekken
De onderneming gezien door haar oprichter
Marc Burger Oprichter van de onderneming

Mijn overgrootvader was schrijnwerker en ik denk dat ik de liefde voor goed uitgevoerd, nauwkeurig, strikt en toegewijd werk van hem heb meegekregen. Die waarden heb ik mijn hele carrière meegedragen en vandaag zitten ze diep verankerd bij SOPROFEN. We werken met andere materialen, maar stellen even strenge eisen als mijn grootvader deed.

In 1984 stond de markt van de PVC-ramen nog in zijn kinderschoenen, net als die van de isolerende beglazingen of in het raam geïntegreerde sluitingen. Met waarden als nauwkeurigheid, strakheid en toewijding kon SOPROFEN zich positioneren met universele oplossingen (hout, PVC, aluminium).

In 1999 konden we dankzij een gedragsverandering bij de gebruikers een nieuw tijdperk ingaan. De elektronica en de automatisering openden nieuwe mogelijkheden en SOPROFEN zette de stap naar de productie van aluminium en traditionele rolluiken. In amper 2 jaar tijd ontwikkelden wij een heel nieuw gamma. Vastberaden stelden wij onze knowhow in dienst van mooie, technologische en duurzame oplossingen met slechts een beperkte plaatsinname.

In 2007 verscheen het gamma ‘garagepoorten’ in onze productencatalogus. Meer recent kwamen er nog nieuwe oplossingen bij voor zonwering voor ramen.

Vandaag is SOPROFEN een belangrijke speler op de markt van de bescherming van huizen. Met nauwkeurigheid, doortastendheid en toewijding hebben wij allemaal samen – medewerkers, partners en verdelers – een mooi huis gebouwd waarop mijn grootvader zeker heel trots zou zijn geweest.

SOPROFEN in cijfers
Fichier 81
1984 jaar van oprichting van SOPROFEN
Fichier 56
8 industriële sites
Fichier 61
2500 geproduceerde eenheden/dag
Fichier 60
495 medewerkers
  SOPROFEN -CONCENTRAAT VAN OPLOSSINGEN - ZIN VOOR PERFECTIE
Een ruim netwerk van verdelers in België

Sinds 1984 hebben we sterke samenwerkingsverbanden opgebouwd met professionals die dicht bij u staan, zodat ze u het beste van onze producten & diensten kunnen bieden.

Bent u professional en wenst u deel uit te maken van het SOPROFEN-netwerk?
Zij begeleiden ons in dit avontuur.
SOPROFEN partenaire UFME
logo Actibaie
Aanwerving

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe talenten voor onze teams. Schrijf ons om te solliciteren!

Solliciteren