NUTTIGE INFO

OPLOSSINGEN VAN SLUITINGEN COMPATIBEL MET EPB-CONSTRUCTIES

Met de performante oplossingen op het vlak van sluiting en zonwering biedt SOPROFEN een totaaloplossing voor het ontwerp van de gebouwen van morgen.

BLOCS BAIES
Door thermische prestaties, geluidsisolatie en luchtdoorlatendheid harmonieus te verenigen, is de Chrono VX2 de referentie van het kozijn met geïntegreerd rolluik die probleemloos voldoet aan de strenge eisen van RT 2012.
  • Thermische isolatie: Uc = tot 0,7 Wm²K (volgens de configuratie)
  • Geluidsisolatie: tot 50 dB Dne Atr
  • Luchtdoorlatendheid: gecertificeerd als klasse 4 met motor en klasse 3 met riem en lier

Deze complete en visueel aantrekkelijke oplossing met ongeëvenaarde kwaliteiten biedt een betrouwbaar antwoord op de problemen van nulwoningen.

 
TRADI VEO
Dit systeem van zelfdragend luik dat snel gemonteerd kan worden en zonder kanteling aan de zijkant past zich perfect aan constructies met houten geraamte en aan dunne muren aan, terwijl de specifieke en uiterst compacte consoles ervoor zorgen dat de isolatie voldoende groot blijft.
 
 
Soprofen maakt het gebruik van het gemotoriseerde luik met uitval mogelijk. Deze oplossing zorgt voor bescherming tegen zonlicht terwijl het visuele comfort behouden blijft dankzij de regeling van de lichtinval; ook het warmtecomfort wordt gegarandeerd, aangezien de warmte in de ruimte wordt geregeld door een natuurlijke ventilatie, zonder de inbraakwerende eigenschappen van het gesloten rolluik te vergeten.
In het kader van de sturing van scenario's en in combinatie met een sensor die de zonneschijn meet, kan met dit systeem de zonwering van de ruimte worden geoptimaliseerd.
Het uitvalscherm is een van de meest doeltreffende beschermingen tegen zonlicht. Door geen beroep te moeten doen op een systeem van klimaatregeling, kan de binnentemperatuur in de zomer tot 5 °C lager worden gehouden !
(Bron: studie 2010 van SNFPSA, regio Parijs, op een woning "type RT 2005".)
Voor nog meer comfort is het uitvalscherm compatibel met de ingebouwde hor.
 
BSO VE
BSO VE is met name afgestemd op de renovatie in alleenstaande woningen en kan worden ingebouwd in de buitenkasten van Soprofen. Op die manier worden de oplossingen van rolluiken en verstelbare zonweringen naadloos gecombineerd. Dit product kan worden uitgevoerd in grote afmetingen tot 4 meter breedte en is ideaal voor grote glasramen van woonruimtes. Aangezien de hoek van de lamellen versteld kan worden, wordt het binnenkomende licht optimaal beheerd, wat een perfecte combinatie van bescherming tegen zonlicht en modern design mogelijk maakt.
 
 
volet tradi
Om een antwoord "à la carte" te bieden op de vereisten van de nieuwbouwwoningen RT 2012, heeft Soprofen een veelzijdig gamma van tunnelkasten met drie prestatieniveaus ontwikkeld, van de standaard tot een versterkte thermische versie.
Ze zijn ontworpen in polystyreen met hoge dichtheid om een betere warmte- en geluidsisolatie te verzekeren. De tunnelkasten van SOPROFEN worden aangeboden met vier buitenlagen naar keuze (plamuur, fibragglo (houtbeton), baksteen of beton) en worden zo altijd perfect geïntegreerd, wat ook het type constructie is.
 

MONO PX

 

Coffre à crépir K9

 

MONO PX EN K9: OPLOSSINGEN VOOR ITE, THERMISCHE ISOLATIE AAN DE BUITENKANT
Sinds de invoer van de standaard RT 2012 is de thermische isolatie aan de buitenkant (ITE) een sterk groeiende markt in Frankrijk. Soprofen biedt een technisch antwoord op de behoeften van deze nieuwe bouwoplossingen aan met twee specifiek aangepaste producten:
  • Mono PX is een originele evolutie van het kozijn met geïntegreerd rolluik uit pvc die de woonruimte er beter doet uitzien. Zowel binnen als buiten geheel onzichtbaar dankzij de twee kanten om te berapen of bepleisteren, is dit product onopvallend ingebouwd terwijl men profiteert van zijn uitstekende thermische isolatie (Uc tot 0,76 W/m².K). De Mono PX biedt zelfs de mogelijkheid om een hor op te nemen voor nog meer comfort en een doeltreffende bescherming tegen insecten en allergeen stuifmeel.
  • K9 is een ideale oplossing in het geval van een thermische isolatie aan de buitenkant, dankzij de specifieke verwerking om warmtebruggen te beperken. Ze bestaat uit een kast met een speciale kap die is uitgerust met een pleisterplaat voor het bij-/afwerken en wordt voor het venster gezet. Ze is nagenoeg onzichtbaar aan de gevel en behoudt alle isolerende eigenschappen van de woning, voor een echt hitte- en geluidsschild.
 
 
 

 

TERUG NAAR BOVEN