NUTTIGE INFO

DE 7 FACETTEN VAN HET ROLLUIK

Bijna één venster op twee is uitgerust met een rolluik en tegenwoordig is ook één rolluik op twee voorzien van een motor. Met de rolluiken wordt het comfort in de woning voelbaar en draagt u bij aan het welzijn van de bewoners!

 

Protection thermiqueTHERMISCHE BESCHERMING

Bescherming tegen de zon, comfort, zachtheid

Het scherm van de rolluiken beschermt tegen de kou in de winter. De wind verhoogt het koudegevoel; wanneer het rolluik gesloten is, vermijdt u een extra daling van de temperatuur in de ruimte in vergelijking met een venster dat niet over rolluiken beschikt.

 

Om nog verder te gaan, heeft Soprofen de thermische latten van aluminium LATH37 ontwikkeld.
Dankzij een exclusieve lakformule op basis van sterk reflecterende aluminiumdeeltjes, kan met het scherm in aluminium latten LATH37 de luchtspleet tussen het rolluik en het venster worden opgewarmd, zodat een bijkomende thermische weerstand van 0,25 m² K/W wordt bereikt.

 

OccultationAFSCHERMING

Gezondheid, nachtrust

Totale of geregelde afscherming van het licht dankzij de opengewerkte latten, zodat het rolluik zich perfect aanpast aan het comfort dat u wenst.

 

Protection phoniqueGELUIDSBESCHERMING

Controle van stress, kalmte, welzijn

Het rolluik werkt als barrière en verbetert aanzienlijk de geluidsisolatie, hinderlijke geluiden worden grotendeels tegengehouden.

HET ROLLUIK KAN TOT 80% VAN HET LAWAAI BUITEN DEMPEN.

 

Protection mécaniqueVEILIGHEID

Veiligheid, bescherming, afschrikking

De beste veiligheid wordt in de eerste plaats verzekerd door een venster van hoge kwaliteit, maar dankzij het rolluik wordt de toegang tot dat venster bovendien vertraagd.

DE VEILIGHEID
VAN GOEDEREN EN PERSONEN

De rolluiken van Soprofen zijn standaard uitgerust met automatische grendels (in versie met motor), die het erg lastig maken om ze aan de buitenzijde omhoog te brengen. Ook kunnen grendels worden toegevoegd aan de onderlat.

DE KEUZE VAN HET MATERIAAL
VAN DE LATTEN VAN HET SCHERM

Het materiaal waaruit de latten gemaakt zijn bepaalt de sterkte van het scherm. Zo presteert een scherm van geëxtrudeerd aluminium beter dan een scherm in pvc. De latten in aluminium met hoge dichtheid van polyurethaanschuim zijn nog steviger en staan garant voor een hoge weerstand tegen schokken en lange levensduur van het scherm.

DE ROLLUIKEN VAN SOPROFEN ZIJN GETEST IN 14.000 CYCLI* VAN OPENING EN SLUITING, HET EQUIVALENT VAN 40 JAAR NORMAAL GEBRUIK.

 

Protection visuelleVISUELE BESCHERMING

Sereniteit, afscherming van de eigendom

Het rolluik beschermt tegen blikken van buitenaf en zorgt dat uw privacy wordt gewaarborgd.

 

 

Protection mécaniqueREGELING VAN HET LICHT

Beheersing van de lichtinval, transparantie, innovatie

In de zomer dragen de rolluiken er tevens toe bij dat het broeikaseffect in uw ruimte wordt beperkt.

HET UITVALSCHERM VOOR ROLLUIK
MET MOTOR

Om uzelf te beschermen tegen direct zonlicht zonder in te boeten aan het comfort van licht en ventilatie, heeft Soprofen het uitvalscherm voor rolluik met motor ontwikkeld.

 

Innovatief product in overeenstemming met de vereisten van de Thermische Regulering 2012 (RT 2012) en een van de meest doeltreffende zonweringen. U hoeft zo ook niet een beroep te doen op een systeem van klimaatregeling:

TOT 5 °C LAGERE BINNENTEMPERATUUR IN DE ZOMER

Bron: studie 2010 van SNFPSA, in de regio Parijs, voor een huis "type RT 2005".

Bovendien behoudt het uitvalscherm alle voordelen inzake veiligheid en afscherming van een klassiek rolluik!

 

Confort motorisationGEBRUIKSGEMAK MET DE MOTORUITVOERING

Moderniteit, controle, eenvoud, veiligheid

De motorisatie en automatisering bieden cruciale voordelen op het vlak van comfort, eenvoud en veiligheid. Het bedienen van de rolluiken wordt een waar plezier. De levensduur van het rolluik is geoptimaliseerd dankzij een bediening zonder schokken of druk. De veiligheid is verbeterd door een automatisch grendel, dat een volledige en betrouwbare sluiting verzekert.

Het rolluik met motor beantwoordt aan de tendens van het wooncomfort maakt het mogelijk om uw levenskader beter te controleren en af te stemmen op uw specifieke behoeften.

 

behalve bediening met haspel: 10.000 cycli

TERUG NAAR BOVEN